vidaXL Rep 100% Jute 20 20 20 mm 50 m e59837

vidaXL Rep 100% Jute 20 20 20 mm 50 m e59837

Opus FLOTA - Blus - blå iris,

vidaXL Rep 100% Jute 20 20 20 mm 50 m e59837

Rymdforskarskolan

vidaXL Rep 100% Jute 20 20 20 mm 50 m e59837

Princess goes Hollywood Luvtröja - bright vit,

Tycker du att astronomi och rymdforskning låter spännande? Då ska du söka till Rymdforskarskolan! I sommar går hela tre upplagor av programmet av stapeln; i Stockholm, Kiruna och Göteborg, och alla tre kommer de ge dig en gedigen inblick i den svenska rymdbranschen och den senaste astronomiska forskningen. Möt Christer Fuglesang, besök Sveriges raketbas Esrange i Kiruna eller observera på Onsala rymdobservatorium; under Rymdforskarskolan får du minnen, kunskap, upplevelser och vänner för livet! Rymdforskarskolan syftar till att inspirera till framtida studier och karriär inom rymdbranschen, och ger dig nya kunskaper och färdigheter som du har nytta av i framtiden. Under ett innehållsrikt sommarprogram får du möjligheten att fördjupa dina kunskaper i astronomi och rymdteknik, samt träffa nya vänner och delta i roliga aktiviteter. Alla elever bor tillsammans under hela programtiden, så du kan söka till vilka städer du vill oberoende av var du bor!

Programmet består av populärvetenskapliga föreläsningar i astronomi och rymdteknik, intressanta laborationer, spännande studiebesök, och inte minst sociala aktiviteter. Rymdforskarskolan ger dig chansen att inspireras på ett av Sveriges främsta lärosäten, träffa nya vänner, lyssna till och bekanta dig med erkända forskare i intressanta naturvetenskapliga och tekniska områden, samt besöka ett urval av aktörer i rymdbranschen i Sverige.

Christer Fuglesang

Gina Tricot VANJA SLEEVLESS BLOUSE - Blus - posy grön,

Rektor

Christer är Sveriges förste och hittills ende astronaut, med två rymdfärder i bagaget. Han är även professor i rymdfart, författare, föreläsare, samt föreståndare för KTH Rymdcenter. Christer är rektor för Rymdforskarskolan och kommer bland annat att gästföreläsa under Rymdforskarskolan i Stockholm.

satellitfabrik

vidaXL Rep 100% Jute 20 20 20 mm 50 m e59837

vidaXL Rep 100% Jute 20 20 20 mm 50 m e59837vidaXL Rep 100% Jute 20 20 20 mm 50 m e59837

Even&Odd Blus - ochre,

 • Studiebesök hos kända rymdföretag
 • Experiment och laborationer inom astronomi och rymdteknik, exempelvis bygga och skjuta upp raketer, analysera observationsdata på exoplaneter, mäta kosmisk strålning, och mycket mer!
 • Gästföreläsningar inom satellitteknik, kosmologi, människan i rymden, exoplaneter, kosmisk strålning, astrobiologi, detektorteknik, raketer, och mycket mer!
 • Umgänge och sociala aktiviteter tillsammans med andra rymd- och naturvetenskapsintresserade.
 • Avslutningsceremoni med presentationer och middag.
 • Möt Sveriges ende astronaut, Christer Fuglesang, besök Sveriges raketbas Esrange i Kiruna eller observera på Onsala rymdobservatorium; under Rymdforskarskolan får du minnen, kunskap, upplevelser och vänner för livet!
 • Object OBJDEANNA - Kofta - stonewash,

Replay STELLA - Jeans Skinny Fit - blå denim,

River Island A-linjekjol - grå, 18 juni – 30 juni
Tommy Hilfiger Tailoröd SLIM FIT - Tygbyxor - blå, AlbaNova universitetscentrum, KTH
The Kooples NEW POPELINE SLIM FIT - Skjorta - vit, Rymdstyrelsen, OHB Sweden, KTH Rymdcenter
TOM TAILOR DENIM STRUCTURED HOODY - Huvtröja med dragkedja - ecru melange,Alla aktiviteter, transporter inom programmet, samt boende med helpension.
Base London BALE - Eleganta snörskor - tan/brun, Gratis!

DRWS STRIPE - T-shirt med print - vit,

North Sails Sweatshirt - medium grå melange, 20 juli – 28 juli
Hyssna 3-spot, Rymdcampus (LTU i Kiruna) & Esrange
Taklampa vit FLUVIA, Rymdstyrelsen, SSC, Luleå tekniska universitet
Mandelkvarn metall, Alla aktiviteter, transporter inom programmet, samt boende med helpension.
Flygande Spiderman, ca 32 cm hög, Gratis!

Poster - Bokstaven V 30x40cm,

Gardin för Våningssäng, 4 augusti – 12 augusti
1:12 R/C MB Unimog U300 Military 2,4GHz 100% RTR, Chalmers tekniska högskola
Poster - Ananas Rainbow 30x40cm, Rymdstyrelsen, Chalmers, SAI
Cavallini Vintage Australia Map Wrap / Poster,Alla aktiviteter, transporter inom programmet, samt boende med helpension.
vidaXL Bänk äkta koläder 125x37x40 cm, Gratis!

The Astronomer,Jan Vermeer,51x45cm,

 • Vara elev på ett svenskt gymnasium (eller svensk medborgare om du studerar utomlands), och börja åk 2 eller åk 3 på gymnasiet i höst.
 • Gå Naturvetenskaps- eller Teknikprogrammet, eller ha motsvarande förkunskaper i matematik och fysik (från exempelvis IB-programmet).
 • Kunna delta i hela programmet på den/de orter du söker till. Alla deltagare bor tillsammans och deltar i alla aktiviteter.
 • Ha stor motivation till att delta i programmet och vilja lära dig mer om astronomi och rymdteknik.
 • Vara medlem i en eller flera av Astronomisk Ungdoms medlemsföreningar. Medlemskap är gratis, och om du inte redan är medlem så kan du enkelt bli medlem här!

En uppsättning radiatorventiler SWING Katowy + koppar,

vidaXL Rep 100% Jute 20 20 20 mm 50 m e59837

För att ansöka till Rymdforskarskolan ska du fylla i ansökningsformuläret samt ladda upp ett personligt brev, dina senaste betyg och ett CV. Hela ansökan (personligt brev, betyg och CV) skall helst laddas upp som en sammansatt PDF-fil. Det är frivilligt att också rekommendationsbrev skickas in separat för din räkning. Patent ritning 70x100cm 1911,vidaXL Förvaringshylla med 3 nonwoven korgar cedarträ beige, Ansökan skall vara skriven på svenska. Antagningsbesked väntas inom ett par veckor efter ansökans deadline. Observera: Du måste vara medlem i Astronomisk Ungdom för att ansöka. Medlemskap är helt gratis och om du inte redan är medlem så kan du snabbt och enkelt bli medlem genom att klicka här.

Emotion Dra-på-lakan strykfri 90x220 cm blå 0220.24.43,

Boende är gemensamt för alla elever på alla upplagor av Rymdforskarskolan.. Sök till så många upplagor du vill och kan delta i. Du kan bara antas till en upplaga, men ju fler du söker till desto större är dina möjligheter att bli antagen eftersom du då är med i fler urvalsgrupper. Eftersom söktrycket är högt är det därför bäst att söka till så många upplagor som du har möjlighet att delta i. Om du önskar att rangordna dina val, ange det i övrigt-rutan nedan.

BAHCO PROFCUT Fogsvans 375 mm PC-15-TBX,

Vi vill lära känna dig så bra som möjligt. Skriv därför ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till Rymdforskarskolan. Du är fri att själv utforma ditt brev, men det kan exempelvis beröra följande punkter:

Dune London WIDE FIT WIDE FIT QUENTONS - Ankelboots - tan,

 • Vem är du?
 • Varför söker du till Rymdforskarskolan?
 • Poster - Städer No.7 A3 30x40cm,
 • Varför ska du bli en av dem som får delta i Rymdforskarskolan? Vad kommer ditt deltagande att tillföra Rymdforskarskolan?
 • Beskriv dina naturvetenskapliga, astronomi- eller rymdtekniska intressen och erfarenheter.
 • Beskriv intressen, engagemang eller erfarenheter utanför studierna.
 • Beskriv dina framtidsplaner med avseende på studie- och yrkesval, samt andra drömmar och mål.

Döp din PDF-fil till NamnNamnsson_PersonligtBrev, där Namn Namnsson byts ut mot ditt för- och efternamn.

Aigle LAPONWARM - Ankelboots - camel,

Bifoga ett av skolan underskrivet utdrag av dina senaste betyg över avslutade gymnasiekurser. Om du går i ettan går det bra att också bifoga dina slutbetyg från högstadiet. Det viktigaste är inte att du har höga betyg, utan att du är intresserad och motiverad. Döp din PDF-fil till NamnNamnsson_betyg, där Namn Namnsson byts ut mot ditt för- och efternamn.

Anna Field Ballerinaskor - gul,

Förutom grundläggande information, såsom fullständiga kontaktuppgifter, kan ditt CV innehålla info om exempelvis deltagande i naturvetenskapliga, musikaliska eller idrottsliga tävlingar, stipendier eller utmärkelser i skolan eller andra sammanhang, föreningsengagemang, ideellt arbete och förtroendeuppdrag, deltagande i andra sommarforskarskolor eller vetenskapliga konferenser, och annat som kan vara relevant. Döp din PDF-fil till NamnNamnsson_CV, där Namn Namnsson byts ut mot ditt för- och efternamn.

High Peak Swift 3 Tent Phantom/Grön,

Rekommendationsbrev kan vara meriterande, men är en frivillig del i ansökan. Du kan exempelvis be en av dina lärare i naturvetenskap, teknik, eller matematik, eller motsvarande relevant person, att författa ett rekommendationsbrev med en motivering till varför just du är lämplig att delta i Rymdforskarskolan. I ansökan får max 2 rekommendationsbrev ingå, men kom ihåg att kvalitet är bättre än kvantitet här. Rekommendationsbrev kan exempelvis innehålla, men är inte begränsat till, följande:

Det perfekta löpsteget,

 • Vad skulle ett deltagande i Rymdforskarskolan betyda för eleven?
 • Elevens naturvetenskapliga, tekniska, matematiska, språkliga eller övriga akademiska förmågor.
 • Uppvisat intresse för rymden, eller naturvetenskap och teknik generellt.
 • Vad skulle elevens deltagande tillföra Rymdforskarskolan?
 • Uppvisat forskningsintresse.
 • Förmåga att arbeta tillsammans med andra.
 • Sonia Rykiel leggings med stenar / strass / diamanter / svart / bomull / stretch,

NYA starwars byggsats 4 ST med kartong o instruktion, till ansokan@au.se senast samma datum som ansökan stänger. Det ska framgå tydligt i mailet, samt gärna i dokumentets filnamn, vilken elev som rekommendationsbrevet gäller.

vidaXL Rep 100% Jute 20 20 20 mm 50 m e59837

Home